Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2023 - đề số 11

Thời gian: 60 phút | Câu hỏi: 50

Quét mã QR trên ứng dụng

Tải ứng dụng tại đây

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 1:

Câu 2:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 3:

Câu 4:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in the each of following questions.

Câu 6: She asked why did Mathew look so embarrassed when he saw Carole.

Câu 7: Supposed that you failed your driving test, would you take it again?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 8: He's always trying ______ me.

Câu 9: Mr. Brown ______ in the army from 1960 to 1980.

Câu 18: ______ the lesson well, Adrian couldn‟t answer the teacher‟s question.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Câu 20: “Do you agree that our present sources of energy will soon end?” – “_____”

Câu 21: “Have a nice weekend.” – “_____”

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 26: He shouldn‟t expect to know everything on the test.

Câu 27: No sooner had Alice registered for the course than she received the scholarship

Câu 28: In population, Los Angeles is not as big as New York

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 29: Despite having few passengers, the coach to Dover will still leave according to schedule.

Câu 30: Had it not been for the circumstances, they would not have met.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

After months of colder weather, the days get longer, the buds (31)______ in the trees, birds sing, and the world (32)______ a green dress. Spring passes (33) ______ summer. Everyone knows that summer will not (34)______. The power of all the wisest men and women in the world cannot keep it for us. The corn becomes ripe, the leaves turn brown and then drop to the ground, (35)______ the world changes its green dress for a dress of autumn colors.

Câu 31:

Câu 32:

Câu 33:

Câu 34:

Câu 35:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Carbohydrates, which are sugars, are an essential part of a healthy diet. They provide the main source of energy for the body, and they also function to flavor and sweeten foods. Carbohydrates range from simple sugars like glucose to complex sugars such as amylose and amylopectin. Nutritionists estimate that carbohydrates should make up about one-fourth to one-fifth of a person's diet. This translates to about 75-100 grams of carbohydrates per day.

A diet that is deficient in carbohydrates can have an adverse effect on a person's health. When the body lacks a sufficient amount of carbohydrates, it must then use its protein supplies for energy, a process called gluconeogenesis. This, however, results in a lack of necessary protein, and further health difficulties may occur. A lack of carbohydrates can also lead to ketosis, a build-up of ketones in the body that causes fatigue, lethargy, and bad breath.

Câu 36: What is the main idea of this passage?

Câu 37: According to the passage, what do most nutritionists suggest?

Câu 38: Which of the following do carbohydrates NOT do?

Câu 40: What does the word "this" refer to in paragraph 2?

Câu 41: According to the passage, which of the following does NOT describe carbohydrates?

Câu 42: Which of the following best describes the organization of this passage?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

Until recently, most American entrepreneurs were men. Discrimination against women in business, the demands of caring for families, and lack of business training had kept the number of women entrepreneurs small. Now, however, businesses owned by women account for more than $40 billion in annual revenues, and this figure is likely to continue rising throughout the 1990s. As Carolyn Doppelt Gray, an official of the Small Business Administration, has noted, "The 1970s was the decade of women entering management, and the 1980s turned out to be the decade of the woman entrepreneur".

What are some of the factors behind this trend? For one thing, as more women earn advanced degrees in business and enter the corporate world, they are finding obstacles. Women are still excluded from most executive suites. Charlotte Taylor, a management consultant, had noted, "In the 1970s, women believed if they got an MBA and worked hard, they could become chairman of the board. Now they've found out that isn't going to happen, so they go out on their own".

In the past, most women entrepreneurs worked in "women's" fields: cosmetics and clothing, for example. But this is changing. Consider ASK Computer Systems, a $22-milliona-year computer software business. It was founded in 1973 by Sandra Kurtzig, who was then a housewife with degrees in math and engineering. When Kurtzig founded the business, her first product was software that let weekly newspapers keep tabs on their newspaper carriersand her office was a bedroom at home, with a shoebox under the bed to hold the company's cash. After she succeeded with the newspaper software system, she hired several bright computer-science graduates to develop additional programs. When these were marketed and sold, ASK began to grow. It now has 200 employees, and Sandra Kurtzig owns $66.9 million of stock.

Of course, many women who start their own businesses fail, just as men often do. They still face hurdles in the business world, especially problems in raising money; the banking and finance world is still dominated by men, and old attitudes die hard. Most businesses owned by women are still quite small. But the situation is changing; there are likely to be many more Sandra Kurtzigs in the years ahead.

Câu 43: What is the main idea of this passage?

Câu 44: All of the following were mentioned in the passage as detriments to women in the business world EXCEPT ______.

Câu 45: in paragraph 2, “that” refers to ______.

Câu 46: According to the passage, Charlotte Taylor believes that women in 1970s ______.

Câu 47: The expression “keep tabs on” in paragraph 3 is closest meaning to ______.

Câu 49: It can be inferred from the passage that the author believes that business operated by women are small because ______.