Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc Gia môn tiếng Anh tỉnh Ninh Bình năm 2023

Thời gian: 60 phút | Câu hỏi: 42

Dưới đây là Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc Gia môn tiếng Anh tỉnh Ninh Bình năm 2023 (lần 2) kèm đáp án chi tiết gúp bạn ôn thi đại học môn tiếng anh trong giai đoạn nước rút . Bài thi gồm 42 câu làm trong vòng 60 phút .

Quét mã QR trên ứng dụng

Tải ứng dụng tại đây

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 5: He will go out with his friends, ______ his homework.

Câu 11: The situation of COVID-19 worldwide is still serious, ______?

Câu 14: The harder you try, _______.

Câu 15: The children were attracted to the ______ store opposite their school gate to buy fresh bread.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 18: Mrs. Brown last went on a trip to Hanoi two years ago.

Câu 19: It isn't necessary for us to get a visa for Singapore.

Câu 20: "I'll wait for you until you come", she said to Nam.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 24: He isn't qualified. He is not given important tasks.

Câu 25: The master of ceremonies has a very soft voice. Everyone listens to her attentively whenever she appears on the stage.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

During the past half-century, our species has embarked on a remarkable social experiment. For the first time in human history, great numbers of people - at all ages, in all places, of every political persuasion - have begun settling down as singletons. Until the second half of the last century, most of us married young and parted only at death. If death came early, we remarried quickly; if late, we moved in with family, or they with us. Now we marry later. We divorce, and stay single for years or decades.

The rise of living alone has produced significant social benefits, too. Young and middle-aged solos have helped to revitalise cities, because they are more likely to spend money, socialise and participate in public life. Contemporary solo dwellers in the US are primarily women: about 18 million, compared with 14 million men. The majority, more than 16 million, are middle-aged adults between the ages of 35 and 64. The elderly account for about 11 million of the total. Young adults between 18 and 34 number increased more than 5 million, compared with 500,000 in 1950, making them the fastest-growing segment of the solo-dwelling population.

Despite fears that living alone may be environmentally unsustainable, solos tend to live in apartments rather than in big houses, and in relatively green cities rather than in car-dependent suburbs. There's good reason to believe that people who live alone in cities consume less energy than if they coupled up and decamped to pursue a single-family home.

Câu 26: The best title for this passage could be _______.

Câu 27: Which statement is TRUE according to the passage?

Câu 28: The word "them" in paragraph 2 refers to _______.

Câu 29: In paragraph 2, all the following are the suggestions of the writer EXCEPT _________.

Câu 30: The word "decamped" in paragraph 3 means _______.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

For all the talk of what humankind has done to cause destruction to the planet, we should not forget that nature itself is a (39) ______ force, capable of doing damage on a huge scale. The greenhouse effect and the hole in the ozone layer are indeed made worse by the industrialized society we live in. (40) _______, we must remember that there are certain species of plants and animals which, quite naturally, (41) ______ off gases that are very harmful to the atmosphere. And only 50 years ago in London, hundreds of people died from the smog (42) ______ hung over the River Thames. What is interesting here is that smoke and gases from industry, vehicles and fossil fuels were ingredients in this deadly mixture. The (43) ______ vital ingredient, though, was the completely natural fog, and who would have thought that could be harmful? In the early days of the industrial revolution, poets, painters and philosophers described how the polluted urban skies made them think of the end of the world

Câu 31:

Câu 32:

Câu 33:

Câu 34:

Câu 35:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

It's important to be able to articulate your dream job. Not just for personal reasons, but also for when you're asked about it in interviews. But, how can you even begin to describe your ideal job, especially to someone who's clearly going to be judging your response? Just picking a place to start is a head-scratcher.

First, let's talk about what you're good at doing, or your strengths. It's likely you've already had the chance to talk about this topic a bit during the interview, so it makes for a nice transition. Highlight the skills that you enjoy using most, not just the ones you're a superstar at. This is about your dream job, so don't shy away from mentioning any that you want to grow as well.



Next, it's time to talk about what interests you. Think big picture for this. What drew you to your industry? What's something you did as a kid that's actually found its way into your work? What is it about your career that keeps you engaged? Weave that in.

Giving a sense of what your career values are will give the interviewer an idea about what motivates you; it's a good way to bring the focus back to the company you're interviewing for. It also adds some extra complexity to your answer. You're not just saying, "I want an interesting job that I'm good at." I mean, that's nice, but this is your dream job we're talking about!



Don't pigeonhole yourself with anything that official. Instead, give the hiring manager a more nuanced response by covering your skills, interests, and values. He or she will get the chance to learn more about you-and you have more flexibility to line up your career goals and the position you're applying for. That's a win-win.

Câu 36: Which best serves as the title for the passage?

Câu 37: The word "nuanced" in paragraph 5 is closest in meaning to ______.

Câu 39: The word "ones" in paragraph 2 refers to ______.

Câu 40: What is the tone of the passage?

Câu 41: According to the passage, what should interviewees NOT include in their answers?

Câu 42: It can be inferred from the passage that ______.