Đề thi tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2022 kèm đáp án

Thời gian: 60 phút | Câu hỏi: 50

Dưới đây là đề thi tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2022 kèm đáp án chi tiết giúp bạn ôn luyện thi Đại học môn tiếng Anh hiệu quả trong giai đoạn nước rút. Đề thi bao gồm 50 câu hỏi, thời gian làm bài là 60 phút.

Quét mã QR trên ứng dụng

Tải ứng dụng tại đây

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of stress in each of the following questions.

Câu 1:

Câu 2:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 3:

Câu 4:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 6: The arguments Prof. Parker made were controversial and some scholars were taking issue with him.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Câu 9: Tony is in a café. - Tony: "Can I have a cup of coffee with ice?" - Waiter: " ___________”

Mark the letter A, B, adī C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. two days ago.

Câu 11: A new restaurant in our district _________

Câu 17: ___________she studied hard, she couldn't get a high score.

Câu 20: My mom really loves the _____ handbag I gave her on her birthday.

Câu 23: The party will begin _____________

Câu 25: He will apply for a new job, ____ ?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30.

Since the invention of the Internet, the world has become a different place. People are sending messages, apparently up to 60 billion a day, and it usually takes only seconds to deliver them. (26)_____ are we now forgetting how to communicate face-to-face?

Without a doubt there are (27)_____ challenges, but there are also examples of when the Internet has changed someone's life for the better. Look at Tara Taylor's case, a mother (28)_____ lives in the USA: when she uploaded a photo of her daughter to Facebook, a facefriend (29)______ a problem with one of the child's eyes, so Tara took her to the doctor. It turned out that the girl had a rare disease, but her sight was saved! The story of communication is, in many (30)________, the story of the human race: we have always shared knowledge and built relationships, whatever means of communication we use. (Adapted from High Note)

Câu 26:

Câu 27:

Câu 28:

Câu 29:

Câu 30:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

As Australia's largest and oldest city, Sydney carries many traces of its history. Time seems to stand still in the city's old streets and in its many magnificent, ancient buildings, such as the Sydney Town Hall, the Queen Victoria Building, and St. Mary's Cathedral. To explore the city's present and past, head for The Rocks - the oldest neighbourhood in Australia and Sydney, where sandstone houses built in the 18th century still stand. You can stroll through the pretty streets, visit a traditional pub for some craft beer, and try delicious local dishes.

Sydney is blessed with natural gifts that few cities can rival. This city is full of greenery. Parks and nature reserves mingle with urban areas. Thanks to this, you need not travel far to see rare species in numerous city zoos; or enjoy fresh air and a range of plants from all corners of the world, all gathered in boundless parks. For those visitors keen to explore the sea, Sydney is heaven with over 70 spectacular bays and beaches. These include beautiful Bondi Beach, which is said to be the loveliest on the planet, where visitors can sunbathe, and play various water sports.

Sydney is said to be a miniature world of attractions, captivating visitors. It is a must-go destination on every tourist's bucket list, should they visit the beautiful land of Australia.

Câu 31: Which of the following can be the best title for the passage?

Câu 32: According to paragraph 1, The Rocks______

Câu 34: The word These in paragraph 2 refers ____________

Câu 35: Which of the following is TRUE about Sydney according to the passage?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

When I saw her name on the screen, it took me right back to the moment she had moved away with her family ten years before. We had been such close friends at primary school. To begin with, she and I had not hit it off, perhaps because we were both timid. We had quickly got over that, though, and as time went on, we had become really good friends, until you almost never saw one of us without the other.

And now after so much time apart, there was her name. She had sent me a friend request. I knew she had been living abroad, and her profile picture showed her on the beach. I had been expecting her to look different after ten years. The girl in the photo was the same old Lauren, though.

Nowadays, it is easy to find old friends thanks to social networking sites. There are lots of stories about long lost friends getting back in touch after years apart. It was odd because I had been thinking about our friendship too and now here she was!

She told me about the place where she had been living for the past ten years, and I told her about things that had happened to me. Before long, the years melted away and we were the same two girls who had spent so much time together. Of course, true friends are loyal and listen to you when you are down. And they are the people you have fun with. But deep down, I realised that the truest friends are those you are most yourself with. And that is something that never changes. That is what Lauren and I learned that day, the day we realised our friendship was so precious and had never really ended in the first place.

Câu 36: Which of the following can be the best title for the passage?

Câu 37: The phrase hit it off in paragraph I mostly means _________

Câu 38: According to paragraph 2, the author _________

Câu 40: The word they in paragraph 4 refers to

Câu 41: Which of the following is NOT true according to the passage?

Câu 42: Which of the following can be inferred from the passage?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 43: The newly advertised product had just been on sale. Customers realised that it had lots of defects.

Câu 44: It's impossible for Laura to finish the report. You should help her.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 48: She last wrote to her pen pal 6 months ago.

Câu 49: "My mum gave me some pocket money," said Jerry.

Câu 50: It is possible that he will not attend the meeting.